Külföldi vezetés riport ismertető

Külföldi vezetés riport

A riport a lekért időszakra megjeleníti külföldi be- és kilépési pontokat, idő-, sofőr-,  km- és tartózkodás adatokat, és sofőr/ország összesítést, kiemelve azokat az országokat ahol az adatok az ottani napidíj számítások alapja lehet. A riport lehetőséget ad jármű és járművezető alapú lekérdezésre is.

Futtatás

A riport „Külföldi vezetés” néven a riport választó menü Útvonal szekciójából érhető el. A jármű alapú riport futtatáshoz válasszuk ki a járművet és az kívánt időszakot majd nyomjuk meg az Ok gombot. Járművezető alapú lekérdezések esetében az eszközsávon található Sofőr menüben kell kiválasztanunk a járművezetőt.

Felépítés

A riport két táblázatból áll. Az első az adatok részletezésére szolgál, a másodikban összesített adatok jelennek meg.

Jármű alapú lekérdezés

Részletes táblázat

Az adatokat részletesen megjelenítő táblázat tartalmazza a jármű által érintett országokat,  a jármű rendszámát, a be- és kilépések időpontját és helyét, az adott országban eltöltött időt, mozgásidőt és megtett távolságot, illetve a mozgásidőt és a távolságot járművezetőnkénti bontásban is.

A riport piros és zöld hátérrel kiemelve jeleníti meg a honos országból való ki- és belépéseket. Ha az időszak elején a jármű külföldön tartózkodott, akkor értelemszerűen a táblázat első sora piros lesz.

A franciaországi és németországi napidíj számítások megkönnyítése érdekében a riport a Franciaországra és Németországra vonatkozó sorokat szürke, illetve kék színezéssel emeli ki. A Tartózkodás oszlopba a be- és kilépés között eltelt idő jelenik meg. A 24 órát meghaladó időszakok esetében az egész napok száma és a fennmaradó óra és perc jelenik meg. Ha a kiválasztott időszakban több járművezető is vezette a járművet, akkor a mozgásidő és a megtett út járművezetőnként külön-külön is megjelenik a táblázatban.

 

Összesítő táblázat

Az összesítő táblázat járművezetőnként összesítve tartalmazza a kiválasztott időszak külföldi vezetési adatait. A járművezető nevét követő 3 oszlopban az összesített külföldi vezetési adatok jelennek meg (tartózkodás, mozgásidő és út). Ezt követően az 1-1 országra vonatkozó összesített adatok láthatjuk.

A táblázat minden esetben tartalmazza a németországi és franciaországi adatokat, még akkor is ha a kiválasztott időszakban a jármű nem érintette ezeket az országokat. A minimálbér számítást megkönnyítésére, a riport a mozgásidők alapján, kiszámolja az adott országra előírt minimálbért is. A táblázat utolsó sora a jármű összesített adatait tartalmazza.

Járművezető alapú lekérdezés

Jármű alapú lekérdezés esetében,  részletező táblázat tartalmazza az összes olyan járművet, amelyet a járművezető vezetett a kiválasztott időszakban. Ilyenkor a részletező táblázatban a külföldi vezetések időrendi sorrendben és járművenként csoportosítva jelennek meg.

Az összesítő táblázat soraiban járművenként összesítve is elérhetőek az adatok. Az utolsó sora  összesítve a tartalmazza a járművezető összes külföldi vezetési idejét.

 

Ezt az anyagot pdf formátumban<<innen>> le is töltheted.

 

2017-12-13T11:29:52+00:00
2017.07.27. Írta: Mikey

Hozzászólások